Valmis tuote yhdestä paikasta - levystä lopputuotteeseen
Meillä asiat hoituvat
Ota yhteyttä

Märkämaalaus ulko- ja sisustusrakenteille tarpeen mukaan

Tarjoamme myös ohutlevytöiden maalausta! Märkämaalauksessa maali ruiskutetaan märkänä maalattavan esineen pintaan. Erona pulverimaalaukseen polttouunia ei tarvita, joten se on menetelmänä nopeampi. Käytössämme työvälineinä on esimerkiksi ulkomaalauksiin soveltuva korkeapaineruisku ja tarkempaan työhön soveltuva Airmix-ruisku.

Mihin märkämaalaus sopii?

Vaativiin olosuhteisiin suunnitelluille kappaleille

Märkämaalauksen ehdoton etu on se, että siinä voidaan maalata paksumpia maalikerroksia kuin pulverimaalauksessa. Tämän takia menetelmä soveltuu erinomaisesti ulkokäyttöön tuleville kappaleille. Jos siis kappale tarvitsee suojaa vaatiiviin olosuhteisiin, kuten meri-ilmastoon tai paikkaan, jossa kuuma ja kylmä vaihtelevat rajusti, on tämä ehdottomasti paras ratkaisu.

Lämpöaroille, suurille tai monivärisille kappaleille

Märkämaalaus on hyvä vaihtoehto silloin, kun maalattava kappale ei kestä lämpöä tai se ei mahdu pulverimaalauksessa käytettävään polttouuniin. Myös silloin, kun kappale halutaan maalata eri puolilta eri värisiksi, tämä menetelmä saattaa olla parempi. Menetelmän etuihin kuuluu myös se, että sitä on mahdollista tehdä tarvittaessa kokoonpanon jälkeenkin.

Näin märkämaalaus etenee

  1. Esikäsittely
  2. Ripustus linjastolle
  3. Märkämaalaus
  4. Kuivatus
  5. Pakkaus
  6. Toimitus

Ennen kuin kappale voidaan maalata, se esikäsitellään. Käytännössä esikäsittelyssä kappale siis joko pestään tai hiekkapuhalletaan puhtaaksi. Tämän jälkeen puhdas kappale ripustetaan linjastolle maalattavaksi. Seuraava työvaihe on itse märkämaalaus, jossa maalijauhetta ruiskutetaan joko korkeapaineruiskulla tai Airmix-ruiskulla suoraan kappaleen pintaan. Maalauksen jälkeen kappaleen annetaan rauhassa kuivua, kunnes se on valmis pakattavaksi. Voit joko noutaa valmiit maalatut kappaleet meiltä omalla rahtisopimuksellasi tai vaihtoehtoisesti antaa meidän hoitaa myös kuljetuksen puolestasi.

Korkeapaineruiskulla tai Airmix-ruiskulla tarpeen mukaan:

Korkeapaineruiskulla paksu kalvo ja korroosiosuoja ulkomaalaukseen

Korkeapaineruisku tekee maalauksessa tarvittavan paineen maalilla itsessään. Korkeapaineruiskua käytetään kalvon paksuuksiin eli kun maalia tarvitaan paksumpi kerros. Tästä syystä esimerkiksi ulkomaalauksiin, jotka tarvitsevat korroosiosuojauksen, korkeapaineruisku on paras ratkaisu.

Airmix-ruiskulla ohut ja kaunis pinta sisustusmaalaukseen

Airmix-ruisku tekee maalauksessa tarvittavan paineen sekä maalilla että syöttämällä ilmaa maaliin, jolloin saadaan aikaan pienempi yksittäinen maalitippa. Tämän hienomman atomisaation ansiosta saadaan ohuemmat ja nätimmät maalikerrokset. Toisin sanoen Airmix-ruiskulla maalattu pinta tulee sileämmäksi ja rauhallisemmaksi, kun siinä ei ole ruiskun aiheuttamia poikkeavuuksia. Tämän takia Airmix-teknologia sopii erinomaisesti sisustusmaalaukseen.

Maalit eri käyttökohteisiin

Märkämaaleja on neljää eri tyyppiä, jotka sopivat eri käyttökohteisiin.

check

Polyesterimaali

Kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita

check

Epoksimaali

Kestää hyvin kemikaaleja, liuottimia ja mekaanista kulutusta

check

Epoksi-polyesterimaali

Kestää hyvin kulutusta

check

Sinkkimaali

Kestää hyvin korroosiota ja kemiallisia aineita

AAA luottoluokitus logo

Copyright © 2024 Metalprocess Oy